Лични алати
Пријави се
Трага: Дома УПИСИ Уписи 2017 Резултати Решение за доделени стипендии - Уписи 2017

Решение за доделени стипендии - Уписи 2017

РЕШЕНИЕ ЗА ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИ

 


1. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје додели стипендии на 10 највисоко рангирани кандидати со завршена државна матура, во категоријата редовни студенти, во првиот уписен рок


ИД

Име

Презиме

Студ. Програма

Вкупно поени

56007

Сара

Котели

КХИЕ

99,81

54847

Мартина

Петровска

ЕАОИЕ

99,74

52730

Јана

Михајлоска

КХИЕ

99,51

51375

Марија

Бикова

КСИАР

99,33

56499

Ана

Ампова

КХИЕ

99,31

51320

Теодора

Јовческа

КТИ

99,16

50993

Марија

Илиевска

КСИАР

99,14

52243

Марко

Камиловски

КХИЕ

98,98

54268

Жанета

Тренчева

ТКИИ

98,95

51452

Адриан

Азизи

КТИ

98,90


2. Институтот за телекомуникации додели 5 стипендии на највисоко рангирани кандидати при уписот на студиската програма ТКИИИД

Име

Презиме

Студ. Програма

Вкупно поени

51072

Симона

Миладиноска

ТКИИ

97.867

53606

Матеј

Костоски

ТКИИ

97.507

55113

Марко

Клинчаров

ТКИИ

97.382

54692

Марија

Перчуклиевска

ТКИИ

97.042

55677

Симона

Малевска

ТКИИ

96.958


3. Институтот за електроника додели 5 стипендии на највисоко рангирани кандидати при уписот на студиската програма КХИЕ


ИД

Име

Презиме

Студ. Програма

Вкупно поени

56322

Андреа

Ивановска

КХИЕ

98.877

53053

Сандра

Бјелиќ

КХИЕ

98.333

53577

Петар

Савевски

КХИЕ

97.298

54429

Елена

Маркоска

КХИЕ

97.271

56935

Ема

Симовска

КХИЕ

97.236


4. МАКО СИГРЕ додели стипендија на најдобриот средношколец запишан на електроенергетските студиски програми


ИД

Име

Презиме

Студ. Програма

Вкупно поени

52750

Елена

Гелебешева

ЕАОИЕ

98.806


5. ФЕИТ додели 6 стипендии на студенти, кои како средношколци освоиле прво место на државни натпревариИД

Име

Презиме

Студ. Програма

Вкупно поени

55237

Филип

Ташевски

КСИАР

93.301

51077

Наум

Димитриески

КСИАР

97.629

53632

Александар

Соколчевски

КТИ

85.089

53663

Михаил

Арсовски

ЕАОИЕ

62.164

52304

Марко

Стојковски

КХИЕ

83.122

51053

Дамјан

Хаџибанов

КХИЕ

97.195ЗАБЕЛЕШКА: Студентите се ослободени од плаќање партиципација согласно одлуките на УКИМ и ФЕИТСкопје, 25.8.2017 год.


Конкурсна комисија на ФЕИТ