Лични алати
Пријави се
Трага: Дома УПИСИ УПИСИ 2016 Резултати Решение за доделени стипендии - Уписи 2016

Решение за доделени стипендии - Уписи 2016

Решение за доделени стипендии

 

1. Универзитетот додели стипендии на 10 највисоко рангирани кандидати со завршена државна матура, во категоријата редовни студенти, во првиот уписен рок

ИД

Име

Презиме

Насока

Вкупно поени

42256

Анастасија

Демерџиева

ЕАОИЕ

99,61

43130

Татјана

Петковска

КХИЕ

99,27

43750

Елена

Веловска

КХИЕ

99,25

44329

Стефан

Марковски

ТКИИ

99,21

41945

Ангела

Милковска

КТИ

99,18

41609

Милјана

Шулајковска

КТИ

99,16

43165

Андреа

Силјановска

КСИАР

99,12

43170

Шќипе

Асани

ЕЕУМ

99,11

43007

Иван

Костовски

КХИЕ

99,10

45901

Кристина

Симовска

ТКИИ

98,95

 

2. Институтот за телекомуникации додели 5 стипендии на највисоко рангирани кандидати при уписот на насоката ТКИИ

ИД

Име

Презиме

Насока

Вкупно поени

43108

Кристина

Цветкоска

ТКИИ

98,37

48296

Ивана

Томоска

ТКИИ

96,52

43908

Андреа

Добревска

ТКИИ

95,86

44515

Јана

Најдовска

ТКИИ

95,7

47107

Васко

Цветковски

ТКИИ

95,48


3. Институтот за електроника додели 5 стипендии на највисоко рангирани кандидати при уписот на насоката КХИЕ

ИД

Име

Презиме

Насока

Вкупно поени

45248

Ива

Лазаревска

КХИЕ

98,91

43146

Ана

Наќеска

КХИЕ

98,1

45012

Бојан

Глушица

КХИЕ

97,01

42325

Бојан

Алексовски

КХИЕ

96,91

41890

Сара

Џекова

КХИЕ

96,13


4. МАКО СИГРЕ додели една стипендија на најдобриот средношколец запишан на електоенергетските насоки

ИД

Име

Презиме

Насока

Вкупно поени

46433

Дамјан

Николиќ

ЕЕУМ

98,88

 

5. ФЕИТ додели стипендии на студенти, кои како средношколци освоиле прво место на државни натпревари

ИД

Име

Презиме

Насока

Вкупно поени

43321

Даниела

Јанева

КХИЕ

93,95

 

Забелешка: Студентите се ослободени од плаќање партиципација во учебната 2016/2017 година

25.8.2016

Конкурсна комисија на ФЕИТ