Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Тековни соопштенија за студентите Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Објавено 14.06.2017

 

feitlogo.png

 

На 20 јуни 2017 година (вторник), со почеток во 10 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2015/16 година ја завршиле со успех 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија.

 

Во рамки на свечениот настан ќе се доделуват награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.


Присуството на настанот за наградените студенти е задолжително.


 


Список на студенти по години кои во учебната 2015/2016 постигнале вкупен просек 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија

 

Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити

   

  Ред. бр.

  презиме

  име

  СП

  кредити

  просек

  1

  Рудан

  Виктор

  ЕАОИЕ

  60

  10,00

  2

  Србиноски

  Виктор

  КТИ

  60

  10,00

  3

  Миланова

  Ивона

  КТИ

  60

  10,00

  4

  Калабаков

  Стефан

  КТИ

  60

  10,00

  5

  Мерџановска

  Елена

  КТИ

  60

  10,00

  6

  Јанковски

  Милан

  ЕЕС

  60

  10,00

  7

  Петравиќ

  Симона

  КСИАР

  60

  9,91

  8

  Доновски

  Давид

  КТИ

  60

  9,91

  9

  Блажевска

  Елена

  ЕАОИЕ

  60

  9,91

  10

  Лозановски

  Бојан

  КТИ

  60

  9,82

  11

  Дичоски

  Дејан

  КХИЕ

  60

  9,82

  12

  Атанасовска

  Ана

  КСИАР

  60

  9,73

  13

  Билбилоска

  Катерина

  ЕЕС

  60

  9,64

  14

  Дујковиќ

  Ана

  КХИЕ

  60

  9,64

  15

  Манолева

  Тина

  ЕАОИЕ

  60

  9,55

  16

  Шалтановска

  Ева

  КТИ

  60

  9,55

  17

  Митровски

  Филип

  КХИЕ

  60

  9,45

  18

  Попова

  Ангела

  ЕАОИЕ

  60

  9,45

  19

  Трајаноска

  Марија

  КТИ

  60

  9,27

  20

  Кузмановски

  Константин

  ЕЕС

  60

  9,27

  21

  Смилевски

  Ѓорѓи

  КХИЕ

  60

  9,18

  22

  Ивановска

  Ирина

  КТИ

  60

  9,18

  23

  Муцунска

  Мишел

  КСИАР

  60

  9,18

  24

  Иванов

  Ива

  КХИЕ

  60

  9,18

  25

  Младеновска

  Наташа

  КТИ

  60

  9,09

  26

  Николова

  Ангела

  КТИ

  60

  9,09

  27

  Сарваноска

  Ксенија

  КТИ

  60

  9,09

  28

  Кипријановска

  Ивана

  КТИ

  60

  9,09

  29

  Стојковски

  Илија

  ЕЕС

  60

  9,09

  30

  Спасевски

  Стојан

  ЕАОИЕ

  60

  9,09

  31

  Петкоски

  Стефан

  КСИАР

  60

  9,09

  32

  Пејчиноски

  Стефан

  КХИЕ

  60

  9,00

  33

  Карамачоска

  Ирина

  ЕЕС

  60

  9,00

  34

  Милошевска

  Марија

  КТИ

  60

  9,00

Завршиле II студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 120 кредити

   

  Ред. бр.

  презиме

  име

  СП

  кредити

  просек

  1

  Наумовски

  Андреј

  КТИ

  120

  9,95

  2

  Петровска

  Стефани

  КСИАР

  120

  9,81

  3

  Величковска

  Бојана

  КТИ

  120

  9,57

  4

  Попоски

  Марко

  ТКИИ

  120

  9,52

  5

  Пишовска

  Елена

  КСИАР

  120

  9,43

  6

  Попоска

  Марија

  ТКИИ

  120

  9,43

  7

  Бјелиќ

  Мариа

  КСИАР

  120

  9,38

  8

  Златкова

  Александра

  КХИЕ

  120

  9,33

  9

  Апостоловска

  Марија

  ЕАОИЕ

  123

  9,30

  10

  Буџакоски

  Никола

  КСИАР

  120

  9,29

  11

  Витанов

  Георги

  КСИАР

  120

  9,29

  12

  Михајлов

  Иван

  КХИЕ

  120

  9,29

  13

  Османи

  Арбен

  КТИ

  120

  9,24

  14

  Хамза

  Арди

  ЕАОИЕ

  120

  9,23

  15

  Тасевска

  Наталија

  ЕАОИЕ

  123

  9,18

  16

  Алексиеска

  Кристина

  КТИ

  120

  9,10

  17

  Милеска

  Андреа

  КТИ

  120

  9,10

  18

  Димитриеска

  Александра

  КТИ

  120

  9,05

  19

  Спасовска

  Елена

  ЕЕС

  120

  9,05

  20

  Колоска

  Симона

  ТКИИ

  120

  9,05

  21

  Ставрева

  Симона

  ТКИИ

  120

  9,00

Завршиле III студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 178 кредити

   

  Ред. бр.

  презиме

  име

  СП

  кредити

  просек

  1

  Богатиновски

  Јасмин

  КСИАР

  186

  9,91

  2

  Неделкоски

  Сашо

  КТИ

  180

  9,90

  3

  Станковски

  Андреј

  ЕАОИЕ

  183

  9,88

  4

  Георгиевски

  Стефан

  КТИ

  180

  9,87

  5

  Попорданоска

  Теодора

  КСИАР

  180

  9,84

  6

  Коруновска

  Ивана

  ЕАОИЕ

  180

  9,81

  7

  Илиевска

  Рајне

  ЕАОИЕ

  183

  9,78

  8

  Тодоровски

  Давор

  ТКИИ

  180

  9,74

  9

  Вељановски

  Никола

  ЕЕС

  180

  9,65

  10

  Дончевски

  Филип

  КСИАР

  180

  9,65

  11

  Димова

  Викторија

  КХИЕ

  183

  9,47

  12

  Иванова

  Симона

  КСИАР

  180

  9,42

  13

  Петковски

  Емил

  ЕАОИЕ

  180

  9,38

  14

  Ахмеди

  Арсим

  ЕАОИЕ

  180

  9,31

  15

  Таневски

  Димитар

  ТКИИ

  180

  9,26

  16

  Коцевска

  Теодора

  ТКИИ

  180

  9,19

  17

  Василева

  Елена

  КТИ

  180

  9,16

  18

  Поповска

  Бојана

  ЕЕУМ

  180

  9,13

  19

  Исмаили

  Бесник

  ЕЕС

  180

  9,10

  20

  Апостолоски

  Живко

  КТИ

  180

  9,06

 

 


Список на студенти заслужни за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година


Mеѓународен натпревар по LabVIEW Загреб 2016

  Мино Тодоров, Андреј Станковски и Стефан Аговски прво место за ФЕИТ во тимска конкуренција Мино Тодоров, второ место во поединечна конкуренција

9-та меѓународна конференција на студентски проект IEEESTEC 2016

  прва награда во категоријата најдобри трудови според оцена од рецензентите: “Design and realization of an Electric Go-kart”

  Автори на трудот: Иван Спасески, Бобан Момчиловски, Дејан Пејовски, Бодан Велковски, Тамара Панова, Филип Симјановски и Стефан Лутовски.

Скопски Wizzair маратон 2017

  штафета 4x10 км. Петто место за ФЕИТ во машка и женска конкуренција: Тим мажи: Томислав Карталов, Томислав Шуминоски, Живко Кокалански и Филип Симјановски, Тим жени: Маре Србиновска, Ирина Ивановска, Ања Крстевска, Ивана Томоска.

Ракомет трето место мажи

  Амел Вејсел

  Александар Жупаноски

  Бојан Михајловски

  Антонио Џаков

  Семир Елмазоски

  Марко Несторов

  Игор Наумовски

  Николај Апостоловски

  Благој Котевски

  Бруно Јевремовиќ

  Крсте Илијески

  Стефан Јованоски

  Кристијан Велјаноски

  Петар Трајаноски  

Одбојка второ место жени

  Бранислава Тасевска

  Ивана Конеска

  Ива Димеска

  Александра Михајловска

  Емилија Трпчевска

  Марија Салатиќ

  Ангела Угриновска

Индивидуални спортови

  Стојчевски Мартин (шах 2 место)

  Живко Апостоловски (пинг понг 1 место)

  Ангела Угриновска (пинг понг 3 место)

  Тамара Котевска (тенис 2 место)

  Тијана Илиевска (тенис 3 место)

Од Деканатот на ФЕИТ - Скопје