Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Тековни соопштенија за студентите Пријавување испити – прв циклус студии

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено на 30.04.2018 година

С О О П Ш Т Е Н И Е

Пријавување испити прв циклус студии -

  • Пријавувањето испити од прв циклус студии за студентите за јунската (летна/втора) испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот од 10.5 до 18.5.2018 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5.
  • Студенти запишани по стара наставна програма по ЕКТС, запишани од учебната 2004/2005 до учебната 2011/2012 пријавите за испит ги доставуваат до предметните наставници во договорениот термин за испит.

Пријавите треба да се уредно пополнети, при што задолжително се внесуваат податоците за студентот, цело име на предметот, предметниот наставник, испитен рок во кој се пријавува испитот, студиската програма (ЕАОИЕ, ЕЕС, ЕЕУМ, КСИАР, КТИ, КХИЕ, ТКИИ, ТК, ИКИ,...).

Уредно пополнетите пријави, задолжително се доставуваат до предметните наставници, на самиот испит/колоквиум (студентите што го положиле првиот колоквиум, на вториот колоквиум задолжително носат пријава, а доколку не го положат вториот колоквиум, предметниот наставник ќе треба да ја зачува истата пријава за исптната јунска сесија).

Уплатата за административна такса може да се реализира само со уплатница (задолжително захефтана на пријавата), заради произлезените проблеми во јануарската испитна сесија со уплаќање преку СМС порака.

НАПОМЕНА: По овој рок студентите може да пријават испит во Службата за студентски прашања со надомест од 400,00 ден. најдоцна до два дена пред одржување на испитот.

 

Скопје, 27.4.2017 година

ОД СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА

СП ФЕИТ

copy_of_SPFEIT_Logo.jpg

Годишен распоред на испити

icon_cal5.png

Студентски правобранител
Студентски парламент за УКИМ
Веб:
http://spukm.org.mk
Адреса:
Ул. „М. Теодосие Гологанов“ бр. 28/13, 1000 Скопје

Контакт:
spukm.mk@gmail.com
02 / 3223 024
ЖИРО СМЕТКИ НА ФАКУЛТЕТОТ

Жиро сметки на ФЕИТ