Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Студентски пракси Пријави се за практикантска програма „ОТВОРИ ВРАТА“

Пријави се за практикантска програма „ОТВОРИ ВРАТА“

Објавено 04.04.2017

 

Amcham_logo.jpg

 

Дали барате вистинско практично искуство кај некој од
најпосакуваните работодавачи во земјата?


Пријави се за практикантска програма „Отвори врата“

 

Компаниите членки на АмЧам Македонија нудат бројни практикантски места за високо мотивирани студенти од домаќинства со ниски примања. Во 2016 год. од страна на  компаниите членки на АмЧам Македонија (ЕВН Македонија, Окта, Пивара Скопје, Прокредит банка, Штедилница ФУЛМ, Сеавус и Вабтек МЗТ Скопје) беа дадени вкупно 22 понуди за практикантски места на заинтересираните учесници во програмата.

Значајно да се спомене е дека 3 студенти од оваа програма, по завршување на своите пракси, добија понуда за работа во истите компании.

За аплицирање, потребно е да ги доставатe следниве документи на info@amcham.com.mk:

  • целосно пополнета апликација (можете да ја најдете на: www.amcham.com.mk),
  • доказ за статус на домаќинство со ниски примања (пр. копија од договорот/решението од МОН за доделување на стипендија за студенти од социјалните категории).

Напомена:

  • Конкурирањето за оваа програма не гарантира ниту практикантско место ниту вработување на ниту еден од кандидатите кои ќе се пријават за оваа програма. Студентите кои се пофлексибилни во врска со нивните барања за практикантска работа, имаат поголема веројатност да добијат ангажман.
  • Секоја практикантски ангажман е различен (полно/пола работно време, платен/неплатен, различни струки и индустрии, период, време трајење), по договор со одреден работодавач.

 

 

Апликациите континуирано се прифаќаат во текот на целата година.

Прашања?
Контактирајте на тел. 3214 716 (за време на вообичаеното работно време).

СП ФЕИТ

copy_of_SPFEIT_Logo.jpg

Годишен распоред на испити

icon_cal5.png

Студентски правобранител
Студентски парламент за УКИМ
Веб:
http://spukm.org.mk
Адреса:
Ул. „М. Теодосие Гологанов“ бр. 28/13, 1000 Скопје

Контакт:
spukm.mk@gmail.com
02 / 3223 024
ЖИРО СМЕТКИ НА ФАКУЛТЕТОТ

Жиро сметки на ФЕИТ