Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Студентски пракси Пракса во Македонски Телеком АД - Скопје

Пракса во Македонски Телеком АД - Скопје

 

makedonskitelekom.jpeg

 

Македонски Телеком има потреба од студенти за пракса во:

ТЕХНИКА –  ангажираните практиканти  согласно табелата подоле  би ги извршувале следниве активности:

 • Отстранува пречки и врши инсталација на услуги на Македонски Телеком на корисничка страна, во сите сегменти (секударна мрежа, внатрешна инсталација, CPE опрема, на бакарна и оптичка мрежа)
 • Внатрешната инсталација ја изведува во согласност со  упатствата за работа
 • Обезбедува инсталација или реконфигурација на CPE опрема согласно Упатствата за работа
 • Се грижи и одговара за точност на внесените податоците во налозите во апликација
 • Работи преку апликација од терен, врши задолжување и раздолжување на налози во апликација од  терен

 

Оперативен центар

Потребни Christmas helpers

1

Ѓорче Петров и Карпош

4

2

Ченто

3

3

Чаир

4

4

Центар

2

5

Кисела Вода Аеродром

4

6

Тетово

3

Скопје

20

7

Кичево

1

8

Битола

2

Запад

3

9

Куманово

2

10

Велес

1

Исток

3

 

Вкупно

26

 

 

ПРОДАЖБА - ангажираните практиканти  согласно табелата подоле  би ги извршувале следниве активности:

 • ангажманот се однесува на helpers за промовирање на нови кампањи и производи на компанијата
 • помош при наплата на сметки на  Терминалот за самонаплата
 • помош на вработените во салоните

 

Град

Продавница

Број на "helper"

1

Скопје

ГТЦ

1

2

Скопје

Чаир

1

4

Скопје

Capitol Mall

1

5

Скопје

Карпош

1

6

Скопје

City Mall

1

7

Скопје

Bitpazar

1

8

Куманово

Куманово 2

1

9

Струга

Струга

1

10

Гостивар

Гостивар

1

11

Тетово

Тетово 2

1

12

Битола

Битола

1

13

Прилеп

Прилеп

1

14

Велес

Велес

1Вкупно

14

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР - ангажираните  14 практиканти  би ги извршувале следниве активности:

 • Кампањи
 • Истражувања
 • Pre paid дојдовни повици
 • Регистрација на корисници

 

Makedonski Telekom AD - Skopje

HR Business Partners Department

Sonja Kargova

Specialist for Recruitment and Selection

+389 23 242 602 (tel)

+389 70 200 667 (mobil)

email: sonja.kargova@telekom.mk

 

СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ БИДАТ АНГАЖИРАНИ ЌЕ ДОБИВААТ ПО 10.000 денари МЕСЕЧНО.

СП ФЕИТ

copy_of_SPFEIT_Logo.jpg

Годишен распоред на испити

icon_cal5.png

Студентски правобранител
Студентски парламент за УКИМ
Веб:
http://spukm.org.mk
Адреса:
Ул. „М. Теодосие Гологанов“ бр. 28/13, 1000 Скопје

Контакт:
spukm.mk@gmail.com
02 / 3223 024
ЖИРО СМЕТКИ НА ФАКУЛТЕТОТ

Жиро сметки на ФЕИТ