Лични алати
Пријави се
Трага: Дома I Циклус Студентски пракси Оглас за пракса во Костал

Оглас за пракса во Костал

Објавено на 10.5.2019

kostal.logo.jpg

Kostal Makedonija DOOEL

Automotive Electrical Systems / Automobil Elektrik

НЕ ПРЕСТАНУВАЈ СО УЧЕЊЕ САМО ЗАТОА ШТО Е ЛЕТО

БИДИ ДЕЛ ОД СТУДЕНТСКАТА ПРОГРАМА НА КОСТАЛ

 

КОСТАЛ Македонија, Охрид со задоволство ја објавува својата програма за практикантска работа.

Ние поттикнуваме образовна средина која помага да се подготвиме да напредува во индустријата за производство на автомобилски компоненти. Нашата програма за менторство ги поврзува практикантите со искусни членови на тимот за да развие професионални вештини и да поставите цели во кариерата.

Бараме некој кој е проактивен, посветен и искрен. Ние сакаме нашите практиканти да ги споделат своите мислења, идеи и прашања за да создадат култура на повратни информации, образование и континуирано подобрување.

Кога ќе ни се придружите?

Ова е можност за летните одмори, почнувајќи од 1 јули 2019 година до 31 август 2019 (9 недели по ред). Студентите од Охридско-Струшкиот регион имаат можност да започнат на 17 јуни 2019 година до 31 август 2019 година (11 недели по ред)

Колку студенти можеме да прифатиме?

Ова лето ќе обезбедиме 10 програми за практична работа. Практичната работа ќе вклучува 8 работни часови дневно со пауза од 30 минути за ручек.

Што нудиме?

  • Платено сместување за време на програмата за практична работа.
  • Превоз од Охрид / Струга до КОСТАЛ Македонија и обратно.
  • Топол оброк во просториите на фабриката.
  • Месечна компензација за практикантска работа од 150 евра во денарска противвредност.
  • Врз основа на вашата работа како летен практикант, ќе има можност за стипендија за академската година 2019/2020.

Кој може да аплицира?

Учениците од Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ), Факултетот за компјутерски науки и инженерство (ФИНКИ) и Машинскиот факултет можат да аплицираат.

Ако сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим, Ве молиме испратете ја вашета лична биографија “CV” и мотивационо писмо на англиски јазик со известување за " ЛЕТНА ПРАКСА – ОДДЕЛ ИНЖЕНЕРИНГ" на следниов e-mail:

KOMAK_HR@KOSTAL.COM

КОСТАЛ Македонија е работодавач кој нуди  еднакви можности, посветен на ангажирање на разновидна работна сила и одржување на инклузивна култура.
Ве молиме имајте предвид дека само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

СП ФЕИТ

copy_of_SPFEIT_Logo.jpg

Годишен распоред на испити

icon_cal5.png

Студентски правобранител
Студентски парламент за УКИМ
Веб:
http://spukm.org.mk
Адреса:
Ул. „М. Теодосие Гологанов“ бр. 28/13, 1000 Скопје

Контакт:
spukm.mk@gmail.com
02 / 3223 024
ЖИРО СМЕТКИ НА ФАКУЛТЕТОТ

Жиро сметки на ФЕИТ