Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Учество на ФЕИТ на Скопскиот маратон

Учество на ФЕИТ на Скопскиот маратон

На 12.05.2013 година, недела, со почеток во 09:00 часот се одржа традиционалниот Скопски маратон во чии рамки се трчаа маратон (42km), полумаратон (21km) и трка на 5 km која е од масовен, рекреативен и хуманитарен карактер. На маратонот се натпреваруваа 180 натпреварувачи, а за полумаратонот стартуваа 370 натпреварувачи. Најмногу тркачи по скопските улици имаше за трката на 5.000 метри, каде што стартуваа околу 3.000 натпреварувачи. Средствата од котизацијата за Хуманитарната трка ќе бидат донирани во Црвениот крст на Град Скопје за опремување на Центарот за бездомници.

И оваа година група рекреативци од ФЕИТ (дел од наставниот кадар и неколку студенти) учествуваа на трката од 5km.

Skopskimaraton13.JPG

       1. Гога Цветковски
       2. Маре Србиновска
       3. Весна Андова
       4. Анџело Лазаревски
       5. Илија Ивановски
       6. Кристијан Пунтевски
       7. Дарко Тодоровски
       8. Стефан Филиќ
       9. Љубомир Трајковски
       10. Дена Маркудова
       11. Никола Донев