Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Предавање на Питер Садерленд од „Џенерал електрик“

Предавање на Питер Садерленд од „Џенерал електрик“

На 20-ти јуни  2013 година (четврток) во 12:00 часот во салата за состаноци при Факултетот за електртехника и информациски технологии при УКИМ во Скопје се одржа предавањето на еминентниот предавач (Distinguished Lecturer of IAS) господин Питер Садерленд (Peter Sutherland) од САД од компанијата „Џенерал електрик“ (General Electric).

Предавањето го организираше Здружениот оддел за индустриски апликации/индустриска електроника и енергетска електроника при македонската секција на IEEE.

Предавањето со наслов Harmonics Assessment in Industrial Power Systems ја имаше следнава содржина:

  • Harmonic measurements for filter design and capacitor bank application.
  • Harmonic measurements for filter and capacitor bank installation.
  • Harmonic measurements for compliance with utility and IEEE 519-1992 requirements.
  • Selection of harmonic measurement points.
  • Harmonic measurement techniques: transducers, instrument input interface, harmonic analyzers.
  • Evaluation of harmonic measurement results.

Повеќе информации за предавачот се дадени во прилог.