Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Студнети од трета година на ФЕИТ учесници на ICAMES 2013

Студнети од трета година на ФЕИТ учесници на ICAMES 2013

 


ICAMES2013a.jpg

 

Три екипи составени од вкупно осум студенти од трета година на насоката КСИА (Компјутерско системско инженерство и автоматика) на ФЕИТ, ќе учествуваат со свои проекти поврзани со навигација на мобилни роботи на меѓународниот студентски натпревар, ICAMES 2013 (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students), во Истанбул, Турција, од 4 – 11 мај оваа година. Овој настан се одржува секоја година на кампусот на Универзитетот Богазичи, а ФЕИТ е редовен учесник и успешен претставник на Македонија, оваа година за прв пат со три тима.

Им посакуваме многу среќа на нашите претставници.