Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Институтот за телекомуникации при ФЕИТ награден во проектот „Партнер за иновации“ на Македонски Телеком и Т-Мобиле

Институтот за телекомуникации при ФЕИТ награден во проектот „Партнер за иновации“ на Македонски Телеком и Т-Мобиле

 

smartwine1.JPGПроектот на Институтот за телекомуникации на ФЕИТ со назив „SmartWine“ , чиј раководител е проф. д-р Лилјана Гавриловска, е еден од петте наградени проекти од Македонски Телеком и Т-Мобиле во рамките на натпреварот „Партнер за иновации“.

На 12.12.2012 година, Македонски Телеком и Т-Мобиле го промовираа проектот „Партнер за иновации“, и на настанот беа повикани да се пријават сите заитересирани иноватори, истражувачи, компании и ентузијасти. Од пријавените 78 апликации, Македонски Телеком и Т-Мобиле избраа 5 проекти кои ќе добијат поддршка во вредност од 100.000 евра.

На 19 април 2013, петок, во 11.30 во City Hall се одржа презентација на наградените проекти, при што на добитниците на наградите им беше врачена плакета.

smartwine.JPG

smartwine1.JPG

smartwine2.JPG