Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Работилница „IHP – FEEIT joint research initiative“

Работилница „IHP – FEEIT joint research initiative“

кога 10.11.2015. 09:30 до
11.11.2015. 17:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

 

 

 

 

 

На 10 и 11 Ноември 2015 година во просториите на ФЕИТ (Сала за конференции) ќе се одржи заедничка работилница помеѓу Институтот за КТИ од ФЕИТ и групата Design for Testability (DFT) од IHP, Германија.

Работилницата е дел од заедничката инцијатива за дефинирање нов заеднички научно-истражувачки проект, но ќе опфати претставување на истражувачките групи од двете страни, како и повеќе теми од следните области на истражување:

  • Novel computer architectures,
  • Dependable (multi)processor systems,
  • High performance wireless systems,
  • System design

Деталната Агенда на работилницата е во документот во ikona_pdfприлог.

Се покануваат сите заинтересирани колеги, студенти и надворешни слушатели да присуствуваат на работилницата.