Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Предавање „Осмели се да направиш силни работи: Патување на Марс“

Предавање „Осмели се да направиш силни работи: Патување на Марс“

кога 08.04.2016.
од 11:00 до 13:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)
EmbassyUSA.pngieeesbm.jpgfeitlogo.png

JourneyMars.jpg

„Осмели се да направиш силни работи: Патување на Марс“

 

Во името на Студентскиот огранок на IEEE Македонија, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Македонија и Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје среќни сме да Ви ја претставиме м-р Нагин Кокс, системски инженер и менаџер во NASA, во лабораторијата за млазен погон. Г-ѓица Кокс ќе спореведе предавање „Патување на Марс“ од раните ровери до нашиот најнов ровер на Марс на 8ми Април, во 11:00 часот во амфитеатарот на Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопјe.

Ако сте заинтересирани за вселената или инженерството, или и двете, не сакате да го пропуштите ова!