Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Предавања на тема: Синдром на суво око во урбани средини – компјутерски визуелен синдром

Предавања на тема: Синдром на суво око во урбани средини – компјутерски визуелен синдром

кога 01.03.2016. 14:00 до
15.03.2016. 15:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

alkaloidlogo.png

Факултетот за електротехника и информациски технологии во соработка со компанијата Алкалоид АД, со цел подигање на свесноста на студентите за проблемот на компјутерски визуелен синдром како дел од синдромот на суво око, негово препознавање, препораки за превенција и третман, организира предавања за студентите на тема:

Синдром на суво око во урбани средини – компјутерски визуелен синдром

Гостин предавач е асс. д-р Христијан Дума, специјалист офтамолог од Клиниката за очни болести во Скопје.

Предавањата ќе се одржат за време на часовите по предметот Физика 2, каде што се изучуваат својствата на окото како оптички систем, во следните термини:

01 март 2016 година од 14 до 15 часот (АМФ)

15 март 2016 година од 14 до 15 часот (АМФ)