Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Електричен картинг - студентски проект

Електричен картинг - студентски проект

кога 09.04.2016.
од 10:00 до 15:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

 

Запиши се на ФЕИТ и вклучи се во проектот

Феитмобил-ЕЛ_КА!

 

Целта на проектот е изработка на електричен картинг, кој ќе биде погонуван од електричен мотор и напојуван со батерии. Тимот ЕЛ_КА го сочинуваат студенти од 4-та година и дел од наставниот кадар на ФЕИТ. Реализацијата на овој проект започна во октомври 2015 год. и ќе се одвива во повеќе фази. Заклучно со мај 2016 год. планирано е да се завршат конструктивниот изглед на картингот, неговото механичко и електрично поврзување и се разбира успешно задвижување.

Сите заинтересирани средношколци може да го погледнат картингот и да се запознаат со тековните активности во сабота (9.4.2016 год.) во Лабораторијата за електрични машини, трансформатори и апарати на ФЕИТ, од 10 до 15 ч.

elka2016.png