Лични алати
Пријави се
Трага: Дома II Циклус Уписи КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии во учебната 2017/2018 година

КОНКУРС за запишување студенти на втор циклус студии во учебната 2017/2018 година

logoukim.jpeg

Објавен е КОНКУРСOT за запишување студенти на втор циклус студии - магистерски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во учебната 2017/2018 година.

Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2017/2018 година запишува 300 студенти на втор циклус студии - магистерски студии на 21 едногодишна студискa програма.

 

Компанијата ОКТА АД - Скопје доделува 2 (две) стипендии на новозапишани студенти од ФЕИТ, по 1 (една) стипендија на секоја од следниве студиски програми:

• Обновливи извори на енергија, во износ од 1.500 ЕУР (илјада и петстотини евра)

• Електроенергетски системи, во износ од 1.500 ЕУР (илјада и петстотини евра).

Право на добивање на стипендија ќе имаат кандидатите кои ќе се пријават за втор циклус едногодишни студии, за учебната 2017/2018 година, во првиот уписен рок, односно од 11 септември до 9 октомври 2017 година.


ikona_pdfКонкурс за запишување на втор циклус студии - магистерски студииikona_pdf