Лични алати
Пријави се
Трага: Дома II Циклус Тековни соопштенија за студентите СООПШТЕНИЕ - Пријавување на испити од втор циклус студии (нови студиски програми) за јануарскa испитна сесија 2016/2017 година

СООПШТЕНИЕ - Пријавување на испити од втор циклус студии (нови студиски програми) за јануарскa испитна сесија 2016/2017 година

Објавено 10.01.2017

С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

Пријавување испити – НОВИ студиски програми – iKnow

 

Пријавувањето испити од втор циклус студии за студентите запишани на НОВИТЕ студиски програми (генерации 2013, 2014, 2015 и 2016) за јануарскaта испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот

од 23.01 до 31.01.2017 год.,

 

следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5.

За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават и уредно пополнети пријави до предметните наставници на самиот испит. Во пријавата  задолжително се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот наставник, студиската програма и серискиот број добиен од iKnow системот. КОДОТ ЗА УПЛАТЕНА ТАКСА преку СМС порака ДА СЕ ВНЕСЕ КАЈ СЕКОЈА ПРИЈАВА ВО iKnow!! (ПРИЧЕКАЈТЕ ДА ВИ СЕ ПОТВРДИ УСПЕШНА НАПЛАТА!!!)

По овој рок студентите може да пријават испит во Службата за студентски прашања со надомест од 400,00 ден. за секоја задоцнета пријава најдоцна до два дена пред одржување на испитот.

Скопје, 10.01.2017 година

ОД СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА