Лични алати
Пријави се
Трага: Дома II Циклус Тековни соопштенија за студентите Нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии

Нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии

MK_flag.png UK_flag.png

Се воведува нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии:  Wireless and Mobile Communications

 

Од учебната 2015/2016 година се воведува нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје со наслов Wireless and Mobile Communications (Безжични и мобилни комуникации)

Студиската програма е академска студиска програма во траење од два семестри, содржи 60 кредити, се реализира на англиски јазик, а звањето со кое се стекнуваат студентите што ги завршуваат овие студии е Master of Science in Electrical Engineering and Information Technologies with Major in Wireless and Mobile Communications

Контакт: проф. Венцеслав Кафеџиски, kafedzi@feit.ukim.edu.mk