Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Студиски програми Поранешни студии VII-2 Постдипломски студии Преносни и дистрибутивни постројки

Преносни и дистрибутивни постројки

шифрапредметнаставник
ПД-05-04-01 Планирање и развој на ЕЕС д-р Властимир Гламочанин
ПД-03-04-02 Дистрибутивни ЕЕС д-р Драгослав Рајичиќ
ПД-03-04-03 Одбрани поглавја од техника на висок напон д-р Ристо Миновски
ПД-03-04-04 Стабилност на ЕЕС д-р Симеон Близнаковски
ПД-03-04-05 Доверливост на ЕЕС д-р Ристо Ачковски
ПД-04-04-06 Методи за пресметка на стационарни режими на ЕЕС д-р Рубин Талески
ПД-03-04-07 Преодни електроенергетски процеси во ЕЕС д-р Ристо Миновски
ПД-03-04-08 Автоматизација во дистрибут. системи д-р Драгослав Рајичиќ
ПД-03-04-09 Автоматизирано управ. во ЕЕС д-р Драгомир Арсов
ПД-03-04-10 Анализа на стационарни режими со грешка во ЕЕС д-р Ристо Ачковски
ПД-03-04-11 Хармоници во електроенергетски системи д-р Љубомир Николоски
ПД-03-04-12 Диелектрици и изолација - Одбрани поглавја - д-р Љубомир Николоски
ПД-03-04-13 Електроенергетски системи во индустриски погони д-р Властимир Гламочанин
ПД-03-04-14 Софтверски алатки за контрола и управување со ЕЕС д-р Властимир Гламочанин
ПД-03-04-15 Мерење и истражување на вишите хармоници во ЕЕС д-р Љубомир Николоски
ПД-03-04-16 Управување на дистрибутивните системи д-р Весна Борозан
ПД-05-04-17 Пазарно стопанисување со електрична енергија д-р Весна Борозан
ПД-03-04-18 Флексибилно водење на ЕЕС д-р Александар Димитровски
ПД-03-04-19 Примена на напредни компјутерски техники во ЕЕС д-р Александар Димитровски
ПД-03-04-20 Испитување на високонапонски апарати доц. д-р Воислав Јанков
ПД-03-04-21 Примена на напредни компј. техники ви ЕЕС доц. д-р Воислав Јанков
ПД-03-04-22 Компј. методи за анализа на преодни процеси во ЕЕС доц. д-р Воислав Јанков
ПД-05-04-23 Методи за оптимално следење и водење на дистрибутивните системи д-р Рубин Талески
ПД-05-04-24 Заземјувачки системи во елект.енер. мрежи д-р Рубин Талески
ПД-05-04-25 Режими на работа на ЕЕС д-р Весна Борозан
ПД-05-04-26 Квалитет на електрична енергија д-р Ристо Ачковски
Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
септември
« септември 2018 »
повтсрчепесане
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930