Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Студиски програми Поранешни студии VII-2 Постдипломски студии Електрични машини, трансформатори и апарати

Електрични машини, трансформатори и апарати

шифрапредметнаставник
ПД-03-01-01 Теорија на електрични машини Проф. д-р Станимир Јовановски
ПД-03-01-02 Нестационарни режими на работа на ЕМТА Проф. д-р Лидија Петковска
ПД-03-01-03 Проектирање на ЕМТА Проф. д-р Дионис Манов
ПД-03-01-04 Методи за пресметка на електромагнетни полиња на ЕМТА Проф. д-р Милан Чундев
ПД-03-01-05 Методи за испитување на ЕМТА Проф. д-р Крсте Најденковски
ПД-03-01-06 Моделирање на електрични машини Проф. д-р Лидија Петковска
ПД-03-01-07 Микропроцесорско управување на електрични машини Проф. д-р Лидија Петковска
ПД-07-01-08 Изолациони системи на ЕМТА Проф. д-р Крсте Најденковски
ПД-03-01-09 Анализа на неелектрични појави во ЕМТА Проф. д-р Милан Чундев
ПД-03-01-10 CAD/CAM на ЕМТА Проф. д-р Милан Чундев
ПД-03-01-11 Противексплозивна заштита на ЕМТА Проф. д-р Дамјан Христовски
ПД-03-01-12 Векторски системи за регулација на машините за наизменична струја Доц. д-р Горан Рафајловски
ПД-03-01-13 Специјални поглавја на енергетските преобразувачи Доц. д-р Горан Рафајловски
ПД-03-01-14 Компјутерска анализа – САА на електрични машини Доц. д-р Гога Цветковски
ПД-03-01-15 Ветрови генератори Доц. д-р Влатко Стоилков
ПД-03-01-16 Оптимирање на линиски електромагнетни уреди Доц. д-р Влатко Стоилков
ПД-03-01-17 Специјални електрични машини Доц. д-р Гога Цветковски
Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
септември
« септември 2018 »
повтсрчепесане
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930