Лични алати
Пријави се

Електроенергетика

III семестар

Математика III
4+4+0+0
Мерења во електротехниката 3+2+2+2
Електрични кола I 3+2+1+1
Техничка механика 3+2+0+0
Странски јазик 2+0+1+0

IV семестар

Математика IV 4+4+0+0
Електротехнички материјали 3+0+1+2
Електрични кола II 3+2+1+1
Автоматско управување 3+2+1+2
Странски јазик 2+0+1+0

V семестар

Електромагнетни полиња 3+2+0+0
Електроника 4+2+2+0
Електрични машини и трансформатори 4+3+0+1
Надземни и кабелски водови 3+1+1+0
Основи на нуклеарната енергетика 3+2+0+1

VI семестар

Мерења во електроенергетиката 3+1+2+0
Машини за наизменична струја 4+3+0+1
Производство на електрична енергија 3+2+0+1
Нуклеарни реактори и централи 3+2+0+1
Електрични мрежи 3+2+1+0

VII семестар

Електромоторни погони 4+2+1+1
Техника на висок напон I 3+0+2+0
Разводни постројки 3+2+1+1
Високонапонски мрежи и системи 3+2+1+1
Електростопанство 3+2+0+0

VIII семестар

Релејна заштита 3+2+2+1
Техника на висок напон II 3+1+1+1
Режими на работа на ЕЕС 3+1+0+1
Проектирање на ЕЦ и РП 3+1+2+1
Дистрибутивни системи 3+1+2+0

IX семестар

Основни изборни предмети:
Менаџмент 3+0+0+0
Управување и диспечинг 2+2+0+0
Планирање и развој на ЕЕС 3+1+1+0
Анализа на ЕЕС 3+1+1+0
Автоматизација во ЕЦ и РП 2+1+1+0
Режим и експлоатација на електротермиски постројки 3+0+1+0
Планирање на погон и градба на ЕЦ 2+1+1+0
Испитување на трансформатори и МНС 2+0+1+0
Дополнителни изборни предмети:
Филозофија и социологија на техниката 3+0+0+0
Енергетска електроника 3+1+1+0
Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
септември
« септември 2018 »
повтсрчепесане
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930