Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Студиски програми II циклус (магистерски) Нови постдипломски студии - 2018/2019 Наменски компјутерски системи (НКС)

Наменски компјутерски системи (НКС)

 Наслов   тип 
Оперативни системи и драјвери Страна
Софтвер за НКС и мрежи Страна
Техники за HDL проектирање и FPGA реализација Страна
Техники за дизајн на компјутерски системи Страна
Безбедност и надежност на компјутерско комуникациски системи Страна
Дискретна математика Страна
Интернет на нешта Страна
Когнитивно пресметување во ИКТ Страна
Линеарни статистички модели Страна
Моделирање и симулација – проценка на перформанси Страна
Наменски и современи компјутерски мрежи Страна
Наменски процесори Страна
Напредна анализа на податоци со методи од машинско учење Страна
Пресметувања со високи перформанси Страна
Пресметување во grid и облак Страна
Проектирање и анализа на повеќе-гигабитни безжични локални мрежи Страна
Сензорски, безжични и мобилни компјутерски мрежи и системи Страна
Системи за дигитални трансакции Страна
Складишта и наменска обработка на податоци Страна
Истражувачки проект од областа на наменски компутерски системи Страна
7 - Наменски компјутерски системи (7-НКС) Страна