Лични алати
Пријави се

Иновациски менаџмент

Предмет: Иновациски менаџмент

Код: 1М5СИПЛМ01

Број на ЕКТС кредити: 4 ЕКТС

Неделен фонд на часови: 2+0+0+2

Наставник: Проф.д-р Радмил Поленаковиќ

Содржина на предметната програма:

Улога и значење на иновациите во компанијата (дефиниција, предмет и цели на иновацијата и промените, теорија на промените, причини и разбирање). Основи на креативноста. Генерирање на идеи. Иновативност во организациите. Иновациски стратегии. Истражувањето и развојот како инструмент за иновации. Иновациски проекти. Развој на нов производ. Заштита на интелектуалната сопственост. Модел на организациска култура како основа за иновативна организација.

Литература:

  1. Поленаковиќ Р.,  Марковска М.  Иновациски менаџмент - Основи за постигнување на конкурентска предност,НЦРИПУ-принт, 2013
  2. Brand R., Innovation Management, Springer Verlag, 2007
  3. Drucker P., Innovation Entrepreneurship, Harper Coliins Publishers, 2006
Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
септември
« септември 2018 »
повтсрчепесане
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930