Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Студиски програми II циклус (магистерски) НОВИ МАГИСТЕРСКИ СТУДИИ НА ФЕИТ 16-Микро и нанотехнологии (16-МНТ) Компјутерски потпомогнат дизајн на интегрирани кола

Компјутерски потпомогнат дизајн на интегрирани кола

Предмет: Компјутерски потпомогнат дизајн на интегрирани кола

Код: ФЕИТ00033

Број на ЕКТС кредити: 6 ЕКТС

Неделен фонд на часови: 3+0+0+3

Наставник: Проф. Д-р Славка Цанова

Содржина на предметната програма: Вовед во микроелектроника. Алгоритми и структури. Верификација на модели. Моделирање на хардвер со VHDL. Проектирање на физичките системи. Примери во CMOS техологија.

Литература:

  1. K. Laker & W. Sansen, “Design of Analog Integrated Circuits and Sensors”, MacGrawHill, 1994
  2. J. Rabaey, “Digital Integrated Circuits - A Design Perspective”, Prentice Hall, 1996
  3. Weste and Harris, “CMOS VLSI Design, 4th edition”, Addison-Wesley/Pearson, 2010

Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
септември
« септември 2018 »
повтсрчепесане
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930