Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Наставен кадар Верка Георгиева

Верка Георгиева

Верка Георгиева

Електронска пошта:
Телефон на канцеларијата: +389 2 3099174 (факс. +389 2 3064 262)

Образование:

  1. PhD - (1992-1999, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Природно-математички факултет, Институт за физика, Скопје)
  2. MSc - (1982-1991, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Природно-математички факултет, Институт за физика, Скопје)
  3. BSc - (1974-1979, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Природно-математички факултет, Институт за физика, Скопје)

Работно искуство:

(2005- ) Факултет за електротехника и информациски технологии, Скопје, вонреден професор 
(2000-2005) Електротехнички факултет, Скопје, доцент 
(1992-2005) Електротехнички факултет, Скопје, асистент 
(1986-1992) Електротехнички факултет, Скопје, помлад асистент 
(1983-1985) надвор од земјата 
(1981-1983) Природно-математички факултет, Институт за физика, Скопје, помлад асистент 
(1979-1981) професор по физика во средно образование, Скопје

Дејства на документ