Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Научно-истражувачка дејност Научно-истражувачки проекти финансирани од ФЕИТ Одржана третата презентација на резултатите од проектите финансирани од ФЕИТ во периодот 2011-2012 година

Одржана третата презентација на резултатите од проектите финансирани од ФЕИТ во периодот 2011-2012 година

 

Во среда, 10.04.2013 година, во Салата за состаноци на ФЕИТ со почеток во 12:00 часот се одржа третата презентација на резултатите од проектите финансирани од ФЕИТ во периодот од 2011  до 2013 година. Презентирани беа резултатите од 4 проекти, по што следеше дебата за проектите која придонесе за создавање на нови идеи за идни меѓусебни соработки и нови заеднички проекти. Презентираните проекти се:

 

1.

Развивање на систем за ефикасно складирање, пребарување и анализа на бимедицински слики

проф. д-р Сузана Лошковска

2.

Развој на методи за повеќе-целна хиерархиска класификација

проф. д-р Дејан Ѓорѓевиќ

3.

Систем за визуелизација на мрежни ресурси

проф. д-р Драган Михајлов

4.

Моделирање и оптимизација на безжични информатичко-комуникациски системи

проф. д-р Борислав Поповски