Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологии

sp2017.gifcopy_of_SKEEOR.jpg

Во време на се поголема актуелизација на прашањата поврзани со енергетска ефикасност и одржлив развој, голема чест и задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате на  Шестата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој.

5 - 8 декември 2018

Повеќе...


Министерството за одбрана и Факултетот за електротехника и информациски технологии потпишаа Меморандум за соработка

DSC_1373_resize.JPGПотпишан Меморандум за соработка на Министерството за одбрана и Факултетот за електротехника и информациски технологии. Соработката има за цел искористување на научно-стручните, професионалните, материјално-техничките и други услови во функција на унапредување на научните технологии кои се од взаемен интерес на Министерството и на факултетот.

Повеќе...


Повик за изразување интерес од страна на домаќинства кои би учествувале во пилот проект во рамки на проектот PV-ESTIA

Факултетот за електротехника и информациски технологии во рамки на својата научно-истражувачка дејност учествува во проектот “Подобрување на интеграцијата на складирање на енергија во згради со фотоволтаици (PV – ESTIA)”.

Повеќе...


Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2018“

Во периодот од 25 јуни до 29 јуни 2018 год. ќе се одржи осмата по ред ЛЕТНА ШКОЛА „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ на тема „Паметни нешта (smart things)“.

Повеќе...


ФЕИТ ОТВОРИ ЦЕНТАР ЗА ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ

logoINNOFEIT.jpg

 

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, ги отвори вратите на новиот Центар за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ.

Повеќе...


Одржан летен курс од применетa математика

Во периодот од 14 до 15 јуни 2018 година на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, се одржa летен курс “An Introduction to Frame Theory and the Large Time/Frequency Analysis Toolbox”.

Повеќе...


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

erasmus.png

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.