Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологии

sp2017.gifПодготвителна настава по математика и физика

Институтот за математика и физика при Факултетот за електротехника и информациски технологии, во Скопје, традиционално, неколку години наназад, организира  подготвителна настава по средношколска математика и средношколска физика.

17 - 28 септември 2018

Повеќе...


Курс за вовед во програмирање Code@FEIT 2018

code2018.jpg

 

24 - 28 септември 2018

Повеќе...


УПИСИ 2018 - II ЦИКЛУС - постдипломски студии


Македонија прв пат ќе тестира има ли храна третирана со јонизирачко зрачење

Агенцијата за храна и ветеринарство, за прв пат ќе врши испитувања дали на македонскиот пазар има храна третирана со јонизирачко зрачење, согласно Мониторинг програма за безбедност на храна.

Повеќе...


Покана за предавање IEEE (Здружен оддел CAS/CIS/CS, Оддел за ИТ и ФЕИТ)

Со задоволство ве поканувамe на предавањето на тема “3D Video Capturing and Processing for Immersive AR/VR Applications”, што ќе го одржи проф. Yo-Sung Ho

Повеќе...


ФЕИТ ОТВОРИ ЦЕНТАР ЗА ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ

logoINNOFEIT.jpg

 

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, ги отвори вратите на новиот Центар за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ.

Повеќе...


ФЕИТ прв факултет што ќе произведува чиста енергија од фотоволтаици

На 22.08.2018г. , на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје беа пуштени во употреба две фотоволтаични централи со вкупна моќност од 22 KW. Едната централа е со моќност 10 KW e донација на ОКТА, а другата со моќност од  12 KW, која има и систем за акумулирање на енергија е набавена во рамките на ИПА проектот „Подобрување на интеграцијата на складирање на енергија во згради со фотоволтаици - PV ESTIA, како и со сопствени средства на факултетот.

Повеќе...


copy_of_SKEEOR.jpg

Во време на се поголема актуелизација на прашањата поврзани со енергетска ефикасност и одржлив развој, голема чест и задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате на  Шестата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој.

5 - 8 декември 2018

Повеќе...


Повик за изразување интерес од страна на домаќинства кои би учествувале во пилот проект во рамки на проектот PV-ESTIA

Факултетот за електротехника и информациски технологии во рамки на својата научно-истражувачка дејност учествува во проектот “Подобрување на интеграцијата на складирање на енергија во згради со фотоволтаици (PV – ESTIA)”.

Повеќе...


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

erasmus.png

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.

Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
март
« март 2018 »
повтсрчепесане
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031