Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологииУПИСИ на втор циклус студии - магистерски студии во учебната 2015/2016 година

Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2015/2016 година запишува 270 студенти на втор циклус студии - магистерски студии на 19 едногодишни студиски програми.

Повеќе...


Се одржа третата студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“

skeeor2015_7.JPGОд 19 до 21 ноември 2015 год. на ФЕИТ се одржа третата студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“ СКЕЕОР 2015. Конференцијата беше организирана од Факултетот за електротехника и информациски технологии во соработка со Здружението за истражување и промоција на енергетската ефикасност и одржливиот развој СКЕЕОР – Скопје.

Повеќе...


Акредитација на Лабораторијата за електрични мерења при ФЕИТ

Лабораторијата за електрични мерења при ФЕИТ доби акредитација од Институтот за акредитација на РМ според стандардот МКС EN ISO/IEC 17025:2006 за калибрација на електрични величини.

Повеќе...


ITU Centre of Excellence elearning курс: „ Mobile Broadband”, 17 ноември – 14 декември 2015 година

ITU_Academy_logo.pngInternational Telecommunication Union Centre of Excellence на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Mobile Broadband” од 17 ноември до 14 декември 2015 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа.

Повеќе...


Студенти од ФЕИТ – балкански шампиони на натпреварите „Хардвер и софтвер“

natprevarHS.jpgМинатата седмица, 24-28 октомври, се одржа деветиот натпревар „Хардвер и софтвер“ на Факултетот за технички науки при Универзитетот во Нови Сад. Екипа од ФЕИТ во состав: Никола Јовановски, Деан Живковски, Влатко Бунтевски и Ненад Стефанов под водство на стручниот соработник Љупчо Карајановски, по интензивните подготовки при Институтот за електроника, успеа да ја одбрани шампионската титула што ФЕИТ ја држи веќе три натпревари по ред.

Повеќе...


Истражувачите од ФЕИТ со прва награда за најдобро демо

BestDemoAward1.jpgИстражувачката група WINGroup, под раководство на проф. д-р Лилјана Гавриловска од Институтот за телекомуникации при Факултетот за електротехника и информациски технологии, освои прва награда за Најдобро демо на престижната меѓународна конференција „IEEE DySPAN 2015“ која се одржа од 29 септември до 2 октомври 2015 година во Стокхолм.

Повеќе...

СКЕЕОР

skeeor1.png

ЕТАИ

etai2015.jpg

МАКО СИГРЕ

makocigre.png

FABULOUS

fabulous.png

ISO 9001:2008

Календар
декември
« декември 2015 »
повтсрчепесане
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031